Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Tim Sebastijena Leba odabrao VW Golf TCR za WTCR šampionat Reviewed by Momizat on . Upkos vezi Sebastijena Leba sa kompanijom Citroen, njegov tim je odlučio da za ovu sezonu novog šampionata WTCR, koristi automobil kompanije Volkswagen. Naime, Upkos vezi Sebastijena Leba sa kompanijom Citroen, njegov tim je odlučio da za ovu sezonu novog šampionata WTCR, koristi automobil kompanije Volkswagen. Naime, Rating: 0

Tim Sebastijena Leba odabrao VW Golf TCR za WTCR šampionat

Advertisement

Upkos vezi Sebastijena Leba sa kompanijom Citroen, njegov tim je odlučio da za ovu sezonu novog šampionata WTCR, koristi automobil kompanije Volkswagen.

VW Golf TCR (1)

Naime, Sebastijen Leb i njegov tim su osvojili titule WTCC šampiona u prethodne dve sezone.

Model Golf GTI TCR proizvodi neverovatnih 345 konjskih snaga i 420 Nm obrtnog momenta, te od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,2 sekunde. On je takođe širi za 40 cm u odnosu na fabrički model na kojem je baziran, i poseduje podesivi aluminijumski spojler zahvaljujući kojem ima veću silu prijanjanja (downforce).

Druge modifikacije kroz koje je ovaj model prošao su novi aerodinamični prednji spliter, trkačka sedišta sa štitnikom za glavu i unapređeni rezervoar za gorivo koji je bezbedniji od onog na fabričkom modelu.

Pored Sebastijena Leba za njegov tim će voziti još i osvajač titule 2012. godine Rob Haf i pobednik sezone 2016., Medi Benani.

VW Golf TCR (2)

Šef motorsport odeljenja kompanije Volkswagen, Sven Smits, je izjavio da je tokom prethodnih godina tim Sebastijena Leba pokazao za šta je sve sposoban na takmičenju, i da je oduševljen što je tim kojeg čine veoma uspešni vozači odabrao da vozi model Golf GTI TCR, te da se nada da će uspeti da ponove uspeh od prošle godine.

Sledeća sezona počinje od 8. aprila u Maroku.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: