Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Todt: Ferrariju ne treba revolucija Reviewed by Momizat on . FIA-in predsjednik Jean Todt pozvao je Ferrari da ne čini revolucionarne promjene nakon razočaravajućeg starta u novu V6 eru Formule 1. Francuz je prije aktualn FIA-in predsjednik Jean Todt pozvao je Ferrari da ne čini revolucionarne promjene nakon razočaravajućeg starta u novu V6 eru Formule 1. Francuz je prije aktualn Rating: 0

Todt: Ferrariju ne treba revolucija

Advertisement

FIA-in predsjednik Jean Todt pozvao je Ferrari da ne čini revolucionarne promjene nakon razočaravajućeg starta u novu V6 eru Formule 1.

Jean_Todt_1024x682

Francuz je prije aktualne funkcije vodio Ferrari tijekom veoma uspješne ere s Michaelom Schumacherom. Ove godine talijanska momčad opet nije ispunila očekivanja a Scuderiju su napustili Stefano Domenicali, Luca di Montezemolo, Luca Marmorini, Marco Mattiacci i Fernando Alonso.

Todt vjeruje da Ferrariju treba osvježenje, ali ne i revolucija:

“Ferrari nije bolestan ili nemoćan, to bi bilo pretjerivanje. Svi znamo za Ferrarijev šarm u svijetu, ali još više u Italiji gdje je to veoma osjetljivo pitanje. Ovo ponekada znači da odluke donose brže nego neki drugi timovi. Mogli bi reći da je Ferrari poput nekoga tko je malo umoran i treba ići liječniku. Situaciju treba analizirati do detalja i napraviti plan za oporavak, ali bez revolucije.”

“Pobjeđivanje je dio povijesti Ferrarija, ali nije uvijek tako. Sjećam se kad smo mi počeli pobjeđivati, mnogi su počeli govoriti da im je toga bilo dosta jer su rezultat znali i prije početka utrke. Istina je da zadovoljstvo ne postoji ni u jednoj od tih situacija.”

Todt je pozdravio novog šefa momčadi Maurizija Arrivabenea, a i Sebastiana Vettela kojeg je opisao kao jednoga od najboljih.

Na kraju, spomenuo je i svog prijatelja Michaela Schumachera kojeg često posjećuje u njegovom domu u Švicarskoj.

“Istina je, prošla je godina dana od nesreće, ali Michael je mlad i ima dosta vremena za oporavak”, rekao je Todt.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: