Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Todt: Pravila o V6-icama ne idu nikuda Reviewed by Momizat on . Čini se da je Jean Todt nevoljak prihvatiti bilo kakve velike promjene trenutnim pravilima u vezi motora. Bernie Ecclestone je poveo napad na trenutna pravila i Čini se da je Jean Todt nevoljak prihvatiti bilo kakve velike promjene trenutnim pravilima u vezi motora. Bernie Ecclestone je poveo napad na trenutna pravila i Rating: 0

Todt: Pravila o V6-icama ne idu nikuda

Advertisement

Čini se da je Jean Todt nevoljak prihvatiti bilo kakve velike promjene trenutnim pravilima u vezi motora.

Jean_Todt

Bernie Ecclestone je poveo napad na trenutna pravila i zahtijeva da se tihi i kontroverzni turbomotori izbace. Čak i Niki Lauda, vođa Mercedesove momčadi, misli da se tehnička pravila trebaju mijenjati:

“Aktualni bolidi su toliko udobni da ih 17-godišnjaci mogu voziti. Formula 1 mora ponovno postati neudobna.”

Todt, pak, inzistira da se ova pravila neće mijenjati:

“Mislim da je to jedna od malobrojnih razumnih odluka koje smo u zadnje vrijeme napravili. Formula 1 je vrh motorsporta pa moramo biti primjer društvu. Ne događa se sve u društvu zatvorenom iza zlatnih vrata gdje se ništa ne događa s druge strane svijeta.”

Nova pravila su nepobitno skupa. Momčad Caterhama je kolabirala, Marussija se pod novim imenom jedva održala na životu, a i srednji red se muči. Todt je rekao da je F1 ostala jaka te da se problem kolabirajućih momčadi oduvijek događao.

“Iduće godine dolazi nova momčad, a mogli bi ponovno raspisati natječaj za jednu ili dvije momčadi. I pokušati smanjiti troškove.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: