Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toro Rosso potvrdio Hartleyja za Austin Reviewed by Momizat on . Toro Rosso je potvrdio da će Brendon Hartley odraditi F1 debi za njihovu momčad sljedećeg vikenda na VN SAD-a i tako zamijeniti Pierrea Gaslyja koji odrađuje fi Toro Rosso je potvrdio da će Brendon Hartley odraditi F1 debi za njihovu momčad sljedećeg vikenda na VN SAD-a i tako zamijeniti Pierrea Gaslyja koji odrađuje fi Rating: 0

Toro Rosso potvrdio Hartleyja za Austin

Advertisement

Toro Rosso je potvrdio da će Brendon Hartley odraditi F1 debi za njihovu momčad sljedećeg vikenda na VN SAD-a i tako zamijeniti Pierrea Gaslyja koji odrađuje finale Super Formule na Suzuki.

2017-toro-rosso-brendon-hartley-usa

Hartley je bio dio Red Bullove juniorske akademije i vozio je bolide Formule 1, zadnje na testu za Mercedes 2012., a onda je otišao u WEC.

Novozelanđanin je osvojio WEC prvenstvo 2015., a ove godine vodi pobjednik je 24 sata Le Mansa i vodeći je u prvenstvu.

Hartley će voziti umjesto Gaslyja, koji je debitirao u Maleziji i odradio utrku u Japanu uz bok Carlosa Sainza.

Toro Rosso je prvotno potvrdio da će Gasly i Daniil Kvjat voziti u Austinu, ali će mladi Francuz ipak odraditi finale Super Formule, gdje je kandidat za naslov.

Sa Sainzovim odlaskom u Renault, momčad iz Faenze odlučila je angažirati 27-godišnjeg Hartleyja.

“Ovo je nevjerojatan osjećaj. Ovakva prilika je stigla kao iznenađenje, ali nikad nisam odustao od svoj dječačkog sna da vozim Formuli 1. Puno toga sam naučio od odlaska iz Red Bulla i teške godine kroz koje sam prošao su me ojačale i učinile me predanijim. Htio bih se zahvaliti Red Bullu što su mi omogućili ovo, a isto tako hvala Porscheu na dopuštenju. COTA je staza koju volim i na kojoj sam se nedavno utrkivao. Ne očekujem puno od debija, ali osjećam se spremno,” izjavio je Hartley.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: