Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toro Rosso želi najnoviju specifikaciju motora sljedeće godine Reviewed by Momizat on . Scuderia Toro Rosso je jedina momčad koja ove godine ne koristi najnoviju specifikaciju pogonske jedinice svog dobavljača. U Faenzi su svejedno ovo smatrali vel Scuderia Toro Rosso je jedina momčad koja ove godine ne koristi najnoviju specifikaciju pogonske jedinice svog dobavljača. U Faenzi su svejedno ovo smatrali vel Rating: 0

Toro Rosso želi najnoviju specifikaciju motora sljedeće godine

Advertisement

Scuderia Toro Rosso je jedina momčad koja ove godine ne koristi najnoviju specifikaciju pogonske jedinice svog dobavljača. U Faenzi su svejedno ovo smatrali velikim plusom na početku sezone dok ostali proizvođači, ponajviše Renault i Honda, ne poboljšaju svoje aktualne verzije.

torro-ross-spain

Međutim, prošlogodišnja Ferrarijeva pogonska jedinica nije pružila očekivanu prednost pa šef momčadi Franz Tost želi najnoviju specifikaciju sljedeće sezone. U suprotnom bi se njegova momčad mogla naći u još većim problemima jer će tokeni od 2017. biti odbačeni, a razvoj motora potpuno odmrznut.

“Moramo dobiti istu specifikaciju. Zbog kasne odluke u prošloj godini smo bili stjerani u kut pa smo morali uzeti ono što nam je bilo ponuđeno. Ove godine je drugačija situacija. Želimo istu specifikaciju sljedeće sezone”, rekao je Tost.

Još uvijek nije poznato o kojem će se dobavljaču raditi. Po novom pravilniku za 2017., proizvođači su do 15. svibnja FIA-u morali obavijestiti o ugovorima koji su trenutno sklopljeni s momčadima Formule 1. Ako nakon tog datuma postoji ekipa koja nema osiguran pogon za narednu sezonu, FIA mora pronaći rješenje do 1. lipnja. Ako ni tada ne dođe do sklapanja sporazuma, odluka će biti donesena glasanjem.

Mercedes za sljedeću sezonu ima ugovore s Force Indijom, Williamsom i Manorom.

Honda nema kapacitete (ni McLarenovu dozvolu) za snabdijevanje druge ekipe, pa su Tostovoj ekipi na raspolaganju ostali jedino Ferrari i Renault.

Što se tiče trenutnog motora u Toro Rossovom STR11, Tost kaže:

“Zadovoljni smo performansama motora. Što se tiče samih performansi, Ferrari nas snabdijeva dobrim materijalom.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: