Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Toto Wolff zabrinut: Izgubili smo puno brzine Reviewed by Momizat on . Lewis Hamilton na posljednjoj utrci za VN Malezije nije u potpunosti iskoristi priliku da se bodovno još više udalji od Sebastiana Vettela koji mu je glavni kon Lewis Hamilton na posljednjoj utrci za VN Malezije nije u potpunosti iskoristi priliku da se bodovno još više udalji od Sebastiana Vettela koji mu je glavni kon Rating: 0

Toto Wolff zabrinut: Izgubili smo puno brzine

Advertisement

Lewis Hamilton na posljednjoj utrci za VN Malezije nije u potpunosti iskoristi priliku da se bodovno još više udalji od Sebastiana Vettela koji mu je glavni konkurent za osvajanje titule.

Toto-Wolff-2017

Zbog toga šef tima Toto Wolff nije bio najsretniji nakon što je Lewis Hamilton završio drugi na VN Malezije.

“Nisam sretan. Ne možete gledati na ovu utrku kao da smo osvojili više bodova od Ferrarija zbog toga što smo izgubili puno brzine ovog vikenda. “Kako može bolid koji je bio brz na mnogim stazama izgubiti toliko brzine sa gumama koje se pregrijavaju?”

“U Singapuru smo bili jako dobri po mokrom. Moramo ostati smireni i analizirati situaciju. Ako gledate pravi tempo, danas bismo bili peti, što je zabrinjavajuće. Imamo nekoliko dana do Suzuke gdje su drugačiji uslovi pa ćemo tamo više znati. Na papiru bi nam Suzuka trebala odgovarati,” izjavio je Wolff.

Hamilton je iz Malezije otišao sa 34 boda prednosti u odnosu na Vettela.

Izvor: carlander.ba

Komentari korisnika: