Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Trkom Toyota Owners 400 nastavljena NASCAR sezona Reviewed by Momizat on . Fordov vozač Joey Logano je zabilježio drugu pobjedu u sezoni i treću za Team Penske, čime se izdvojio na prvom mjestu vozača sa najviše pobjeda. Na drugom mjes Fordov vozač Joey Logano je zabilježio drugu pobjedu u sezoni i treću za Team Penske, čime se izdvojio na prvom mjestu vozača sa najviše pobjeda. Na drugom mjes Rating: 0

Trkom Toyota Owners 400 nastavljena NASCAR sezona

Advertisement

Fordov vozač Joey Logano je zabilježio drugu pobjedu u sezoni i treću za Team Penske, čime se izdvojio na prvom mjestu vozača sa najviše pobjeda. Na drugom mjestu se našao Jeff Gordon u Chevroletu dok je Top 3 popunio Kyle Busch u Toyoti.

joeyloganorichmond_zps7d6ca648

Dvonedeljna pauza nije ostavila veći utisak na vozače i viđena je jedna od najuzbudljivijih borbi ove sezone. Logano je vodio “samo” 46 od 400 voženih krugova, a do posljednjeg vodstva je stigao četiri kruga prije kraja i više ga nije ispuštao. Do tog momenta su dominirali Jeff Gordon (173 kruga vodstva) i Brad Keselowski (114 krugova vodstva), ali se u posljednjih deset krugova ušlo sa vodstvom Matt Kensetha.

Dok su se Kenseth i Gordon borili za prvo mjesto, Keselowski je polako topio prednost i šest krugova prije kraja stigao do druge pozicije. U tom momentu dolazi do kontakta između tri vozača, a vidno iznerviran vozač Forda poslije trke je nekoliko puta svojim automobilom udario u Kensethovu Toyotu i čak htio fizički da ga napadne. U svakom slučaju, borbu navedena tri vozača je iskoristio Logano i četiri kruga prije kraja prestigao svu trojicu u jednoj krivini za novu pobjedu. Dugo vremena se činilo da bi i Ryan Newman mogao da konkuriše za pobjedu.

Iako nije vodio nijedan krug, Newman je u finiš ušao sa Top 5 pozicijom, koju ipak nije uspjeo da zadrži i na kraju je završio kao osmi. Odličan dan je imao i AJ Allmendinger sa šestim mjestom, što je ujedno najbolji rezultat za JTG Daughtery Racing poslije dužeg vremena. U generalnom plasmanu nije bilo većih promjena pa je tako Gordon zadržao lidersku poziciju, ali sada ima pet poena više nad Kensethom.

Slijedi sedmica dana pauze, a sljedeća trka se vozi na najbržoj i najvećoj NASCAR stazi, Talladega Superspeedway.

Izvor: www.brzabrzina.com

Komentari korisnika: