Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

U Red Bullu očekuju buran odnos s Renaultom Reviewed by Momizat on . Red Bullov Christian Horner nakon prilično burnog početka sezone za Austrijsku momčad, izjavio je kako i dalje očekuje uspone i padove kada je u pitanju nastava Red Bullov Christian Horner nakon prilično burnog početka sezone za Austrijsku momčad, izjavio je kako i dalje očekuje uspone i padove kada je u pitanju nastava Rating: 0

U Red Bullu očekuju buran odnos s Renaultom

Advertisement

Red Bullov Christian Horner nakon prilično burnog početka sezone za Austrijsku momčad, izjavio je kako i dalje očekuje uspone i padove kada je u pitanju nastavak sezone i suradnja s Renaultom.

redbull-2018

Podsjetimo, u prve je tri utrke na bolidima Red Bulla došlo do nekoliko kvarova koji su na ovaj ili onaj način povezani upravo sa pogonskom francuskog proizvođača (Ricciardovi problemi s pogonskom jedinicom u završnici slobodnih treninga u Kini, problemi s elektronikom u Bahreinu, problem s jedinicom za skladištenje energije…).

“Ricciardo je imao probleme s jedinicom za skladištenje energije u Bahreinu, ovdje (u Kini) također je imao dosta problema (novi motor, novi turbo, MGU-H i MGU-K). Zbog svega navedenog, dolazimo u situaciju kada se pitate što je sljedeće?,” smatra Horner

Unatoč Ricciardovoj pobjedi u Kini, rezultati na početku sezone daleko su od očekivanja za momčad Dietera Mateschitza jer su se nakon dobrih zimskih testiranja pojavili neki nepredviđeni problemi, a čini se kako niti u momčadi Red Bulla nisu sigurni što mogu očekivati.

“Nije to bio dobar početak sezone. Posebice nakon zimskih testiranja koja su protekla jako dobro i nakon koji smo mislili kako stvari dobro funkcioniraju. Ipak, nakon Bahreina i Kine, očito je kako imamo određenih problema.”

“U zadnjih pet godina s Renaultom smo kao na vrtuljku. Jedan je krug dobar, jedan je loš, tako da se i dalje nastavljamo vrtiti u tom krugu,” smatra šef momčadi Red Bulla

Britanac se ipak nada kako će u nadolazećem razdoblju napraviti određene pomake kada su u pitanju pouzdanost i performanse Renaultovog motora i samim time uspjeći minimalizirati štetu od vrlo izglednih kazni koje ih očekuju.

“Svakako ćemo nastojati popraviti pouzadnost i probati što je više moguće umanjiti štetu od potencijalnih kazni koje će vjerojatno doći tijekom sezone,” rekao je Horner.

Iako je momčad Red Bulla sve svoje vozačke i konstruktorske naslove osvojila u suradnji s Renaultom koja traje još od 2008., zbog isteka ugovora na kraju tekuće sezone, sve se češće spekulira o prelasku na Hondine motore u 2019. godini. Tim više jer ih od ove godine koristi i Red Bullova juniorska momčad Torro Rosso. Hoće li pak do toga doći, ostaje za vidjeti u sljedećih nešto manje od mjesec dana do kada traje FIA-in rok za odluku.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: