Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vettel: Ferrarijevu formu ne treba uspoređivati s prošlogodišnjom Reviewed by Momizat on . Ferrari je prošle godine imao vrlo dobar start u sezonu nakon katastrofalne 2014. te je talijanska momčad slavila već na drugoj utrci u Maleziji. Sebastian Vett Ferrari je prošle godine imao vrlo dobar start u sezonu nakon katastrofalne 2014. te je talijanska momčad slavila već na drugoj utrci u Maleziji. Sebastian Vett Rating: 0

Vettel: Ferrarijevu formu ne treba uspoređivati s prošlogodišnjom

Advertisement

Ferrari je prošle godine imao vrlo dobar start u sezonu nakon katastrofalne 2014. te je talijanska momčad slavila već na drugoj utrci u Maleziji. Sebastian Vettel je do kraja sezone još dva puta uspio pobijediti pa su očekivanja za 2016. porasla.

GP RUSSIA F1/2016

Međutim, Ferrari nakon šest utrka ove sezone još nije pobijedio, a brojke kažu da je start u sezonu nešto slabiji od prošlogodišnjeg. Međutim, Vettel kaže da se ovogodišnji Ferrari ne može i ne treba uspoređivati s prošlogodišnjim.

“Nije pošteno uspoređivati s prošlom godinom. Prošle godine smo bili u ničijoj zemlji. Zaostatak za bolidima ispred nas je bio velik, kao i za onima koji su bili iza nas. On je ove godine manji, bliže smo. U utrkama vjerojatno nije sve išlo glatko kao na početku prošle godine pa se stvari još nisu posložile, što je također naša greška.”

Najveći problem i dalje predstavljaju kvalifikacije.

“Lako je objasniti: ako subotom budemo bolji, što svakako moramo, onda imamo bolju utrku. U Monaku smo imali bolju utrku nego u Barceloni, naravno da govorim o postolju, a možda i pobjedi. Ne mislim da nešto nije u redu s tempom bolida. On je tu, ali mučimo se tu i tamo kako bismo ga izvukli, u utrkama i u kvalifikacijama. To je naš posao pa tako možete reći da nismo uspjeli.”

Još jedna bitna stvar je velika promjena u strukturi i menadžmentu s kraja 2014., što znači da je ovo potpuno nov projekt.

“U obzir morate uzeti činjenicu da se borimo s momčadima koje nisu imale tako veliku promjenu u strukturi, menadžmentu, bilo čemu. Krenuli smo u projekt kojim se zajedno želimo vratiti na vrh i sada smo ambiciozniji od bilo koga drugog. Očekivanja su velika, ali na pravom smo putu.”

Ferrari je nakon prvih šest utrka 2015. na kontu imao 158 bodova (zaostatak za Mercedesom 84 boda), dok Scuderia ove godine ima 121 bod (67 manje od Mercedesa). Bolje plasirani vozač je bio Vettel koji je imao 98 bodova (28 manje od vodećeg u prvenstvu), dok je to ove sezone Raikkonen koji ima 61 bod (45 manje od vodećeg).

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: