Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vettel: Jednostavno nisam mogao uhvatiti Maxa Reviewed by Momizat on . Sebastian Vettel izjavio je da je njegovo nedjeljno popodne u Austriji bilo “suzbijanje štete” te da je zadovoljan svojom izvedbom, napuštajući Red Bull Ring ka Sebastian Vettel izjavio je da je njegovo nedjeljno popodne u Austriji bilo “suzbijanje štete” te da je zadovoljan svojom izvedbom, napuštajući Red Bull Ring ka Rating: 0

Vettel: Jednostavno nisam mogao uhvatiti Maxa

Advertisement

Sebastian Vettel izjavio je da je njegovo nedjeljno popodne u Austriji bilo “suzbijanje štete” te da je zadovoljan svojom izvedbom, napuštajući Red Bull Ring kao vodeći u prvenstvu.

Vettel-austrija-trka

Vettel je na kvalifikacijama za nedjeljnu utrku ostvario treći rezultat, no utrku je započeo tri mjesta niže jer suci utrke odlučili da je ilegalno blokirao Carlosa Sainza stoga je na Red Bull Ringu startao sa šeste pozicije.

Odmah na početku utrke pokušao je dostići više pozicije, no u prvom je zavoju morao izbjeći kontakt te se našao u borbi s Renaultom i dvojcem iz Haasa, Kevinom Magnussenom i Romainom Grosjeanom, koja ga je koštala još jednog mjesta.

No Nijemac nije posustao, te je s četvrte pozicije prestigao svog rivala za naslov, Lewisa Hamiltona, koji je naposljetku odustao od utrke.

Nakon prestizanja Britanca, namjerio se na momčadskog kolegu Kimija Raikkonena i potom pobjednika utrke, Maxa Verstappena, no Nizozemac se jednostavno nalazio van dosega Ferrarija.

“Vrlo sigurna, konzistentna, jako dobra utrka,” prokomentirao je Verstappenovu prvu ovosezonsku pobjedu.

“Pokušali smo ga uhvatiti do samog kraja utrke, no jednostavno nismo mogli.”

Što se njegove izvedbe tiče, trenutno vodeći u prvenstvu, osvrnuo se na zarađenu kaznu te je rekao kako bi svakako bilo bolje da je započeo s više pozicije.

“Pokušao sam se vratiti u prvom zavoju, no to mi baš i nije uspjelo”

“Nisam imao kamo, izgubio sam tempo, ista stvar mi se dogodila i na trećem zavoju.”

“Na početku utrke morao sam se boriti s Renaultom i Haasom, to me koštalo pokoje pozicije.”

“Ostatak utrke bio je kontroliranje štete, no uhvatio sam dobar ritam, iskorištenost guma je bila na mjestu. Uzevši sve u obzir, današnji dan dobro je završio,” konstatirao je Nijemac.

“Moglo je i bolje, no Max je odnio zasluženu pobjedu.”

Vettel iz Austrije odlazi s jednim bodom prednosti nad Lewisom Hamiltonom u borbi za naslov svjetskog prvaka.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: