Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vettel: Posumnjao sam u svoje mogućnosti nakon prošlogodišnje sezone Reviewed by Momizat on . Sebastian Vettel je prošle godine imao poprilično razočaravajuću sezonu u kojoj je osvojio tek 167 bodova, dok je njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo došao Sebastian Vettel je prošle godine imao poprilično razočaravajuću sezonu u kojoj je osvojio tek 167 bodova, dok je njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo došao Rating: 0

Vettel: Posumnjao sam u svoje mogućnosti nakon prošlogodišnje sezone

Advertisement

Sebastian Vettel je prošle godine imao poprilično razočaravajuću sezonu u kojoj je osvojio tek 167 bodova, dok je njegov momčadski kolega Daniel Ricciardo došao do tri pobjede i 238 bodova.

vettel-ferrari

Nijemac je muku mučio sa silnim tehničkim problemima, a nezadovoljstvo novim pogonskim jedinicama ga je dodatno deprimiralo i nije nikako uspijevao pronaći zadovoljavajući ritam. Na pitanje je li posumnjao u svoje mogućnosti nakon prošle sezone, Sebastian odgovara:

”Da, jesam – i nije me sram to priznati. Svatko posumnja u sebe u određenom trenutku.”

Međutim, prelazak u Ferrari ga je preporodio, ostvario je svoj dječački san i pred sobom je imao veliki izazov – vratiti slavnu talijansku momčad na pobjedničke staze. Četverostruki svjetski prvak je prve razgovore imao sa Stefanom Domenicalijem, potom je potpisao s Marcom Mattiaccijem kojega je naposljetku zamijenio Maurizio Arrivabene.

”Ne želim biti arogantan, ali već sam prije imao kontakt s Ferrarijem. Kada ste u paddocku, onda tu i tamo upoznate određene ljude. I prošle godine je bilo pravo vrijeme za promjenu okoline.”

”Možda je malo čudno kako je to sve skupa ispalo”, rekao je Vettel na temu kadrovskih promjena unutar Ferrarija. ”Uvijek sam imao dobar odnos sa Stefanom i kasnije s Mattiaccijem. Nisam upoznao di Montezemola, nikada nisam radio s njim, ali sada s Mauriziom i Marchionneom stvari postaju sve kvalitetnije i na pravom smo putu.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: