Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vettel: Prestanite prigovarati oko nedostatka pretjecanja u F1 Reviewed by Momizat on . Sebastian Vettel je rekao kako bi se svi oni koji prigovaraju zbog nedostatka pretjecanja trebali smiriti i prihvatiti kako će neke utrke Formule 1 biti dosadne Sebastian Vettel je rekao kako bi se svi oni koji prigovaraju zbog nedostatka pretjecanja trebali smiriti i prihvatiti kako će neke utrke Formule 1 biti dosadne Rating: 0

Vettel: Prestanite prigovarati oko nedostatka pretjecanja u F1

Advertisement

Sebastian Vettel je rekao kako bi se svi oni koji prigovaraju zbog nedostatka pretjecanja trebali smiriti i prihvatiti kako će neke utrke Formule 1 biti dosadne.

sebastian-vettel-vn-japana-2017

Nakon završetka sezone, Pirelli je objavio podatke koji pokazuju da je 2017. godina bila najgora po pitanju pretjecanja otkada je uveden DRS.

Dobavljač guma za Formulu 1 zabilježio je 435 pretjecanja, što je pad od 49% s obzirom na 866 pretjecanja koja su zabilježena 2016. godine.

“Želim da se iduće godine svi smire,” rekao je Vettel koji je ovu sezonu završio kao prvi pratitelj Lewisa Hamiltona u svjetskom prvenstvu.

“Neke utrke su dosadne, pa što onda? Ne vidim nikakav problem u tome.”

“Istina je kako je pretjecanje nekada frustrirajuće kada si iza i brz si, ali ne možeš preteći zbog tih razloga. Ali opet, ako napravite potez, postoji određena nagrada unutar bolida, a ponekad i izvan njega.”

“Ono što želim reći jest to da pretjecanje mora biti postignuće, a ne poklon.”

“Ponekad se morate opustiti i prihvatiti jednu ili dvije dosadne utrke zaredom, ali nakon toga će biti jedna odlična utrka te nakon isto još jedna takva.”

Zbog drastičnih promjena po pitanju aerodinamičkih pravila, vozači su otkrili kako je teže na određenim stazama pratiti određeni bolid te mu se približiti dovoljno da ga mogu preteći.

“Mislim kako je Seb u pravu po pitanju nekih stvari. To je jednostavno tako i to je način na koji su neke staze postavljene,” rekao je Daniel Ricciardo.

“Mislim kako širi bolidi i sve to izgleda odlično i daju nam više downforcea i gripa, ali kada zauzmu više mjesta na stazi, imate manjak čistog zraka koji vam je potreban te to čini praćenje bolida ispred vas težim.”

Hamilton vjeruje kako će se male promjene moći napraviti kako bi se povećala mogućnost pretjecanja, što bi povećalo i samu atraktivnost utrka.

“S trkaće strane, nadam se pomaku te da će se lakše pretjecati,” rekao je Britanac.

“Ne jednostavnije, ali biti u mogućnosti pratiti jedni druge i to je ono što stvarno ovaj sport treba.”

“Što više pretjecanja, to više zabave za ljude koji nas gledaju.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: