Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vettel promijenio mišljenje o incidentu s VN Kine Reviewed by Momizat on . Sebastian Vettel je nakon utrke u Kini napao Red Bullovog vozača Daniila Kvjata zbog ‘opasnog’ manevra kojim je mladi Rus pokušao napasti i prestići Ferrarijevo Sebastian Vettel je nakon utrke u Kini napao Red Bullovog vozača Daniila Kvjata zbog ‘opasnog’ manevra kojim je mladi Rus pokušao napasti i prestići Ferrarijevo Rating: 0

Vettel promijenio mišljenje o incidentu s VN Kine

Advertisement

Sebastian Vettel je nakon utrke u Kini napao Red Bullovog vozača Daniila Kvjata zbog ‘opasnog’ manevra kojim je mladi Rus pokušao napasti i prestići Ferrarijevog vozača. Taj potez je iznenadio samog Vettela koji nije imao gdje nego u timskog kolegu Kimija Raikkonena.

Sebastian-Vettel-Ferrari2016

Iako Nijemac nikada nije preispitivao stav FIA-inih sudaca koji u tome nisu vidjeli ništa sporno, njegova reakcija uoči odlaska na pobjedničko postolje je jasno dala do znanja što misli o nastupu svog protivnika. Međutim, nakon mnoštva komentara gdje se moglo iščitati da se doista radi o trkaćem incidentu, što je potvrdio i sam Maurizio Arrivabene, svoj stav je promijenio i Vettel.

“Na kraju, ono što se dogodilo u prvom krugu je trkaći incident. Nisam stvarno znao kuda bih išao, bio sam zarobljen između Kimija i Daniila. Jako mi je žao zbog onoga što se dogodilo, dodir s bolidom istih boja nije u redu. Šteta jer je to uništilo utrku obojice, Kimija i mene.”

“Na kraju dana smo imali sreće jer smo mogli nastaviti. Sigurnosni automobil nam je pomogao u povratku prema naprijed. Kimi je blokirao kotačima u prvom zavoju. Ja sam ga pokušao prestići s unutarnje strane. Daniil je bio iza mene, imao je bolji start te se namještao za isti potez. Ja sam bio odlučan da prestignem Kimija, a Daniil da prestigne mene.”

“Kimi se s lijeve strane vratio natrag, Kvjat je došao s desne strane te sam reagirao na osnovu njegovog poteza. Pokušao sam se izvući puštanjem gasa i kočenjem, ali nije bilo načina. Zato sam imao kontakt s Kimijem, bolid je nakon toga bio oštećen, ali odličan oporavak momčadi koja je na početku uspjela ostati mirna i onda promijeniti nos dok je sigurnosni automobil bio na stazi.”

“Imali smo odličan tempo, dobru strategiju, fantastične promjene u boksu, nisam mogao tražiti više nakon tog lošeg prvog kruga. Nadam se da ćemo u Rusiji imati mirniju utrku!”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: