Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vettel: RB10 ne odgovara mom vozačkom stilu Reviewed by Momizat on . Sebastian Vettel siguran je da RB10 jednostavno ne odgovara njegovom vozačkom stilu te da je to razlog bodovnog zaostatka za momčadskim kolegom Danielom Ricciar Sebastian Vettel siguran je da RB10 jednostavno ne odgovara njegovom vozačkom stilu te da je to razlog bodovnog zaostatka za momčadskim kolegom Danielom Ricciar Rating: 0

Vettel: RB10 ne odgovara mom vozačkom stilu

Advertisement

Sebastian Vettel siguran je da RB10 jednostavno ne odgovara njegovom vozačkom stilu te da je to razlog bodovnog zaostatka za momčadskim kolegom Danielom Ricciardom.

red-bull-vettel-2014

Četverostruki svjetski prvak trenutno ima 57 bodova manje od Australca ali je u Singapuru imao dobru utrku u kojoj je na kraju došao do drugog mjesta. Vettel je ponovio da ne može pritiskati jer bolid jednostavno ne čini ono što on od njega želi.

“Svaki puta kada želim pritisnuti ili nešto učiniti on jednostavno ne želi. Mislim da je to karakteristika ovogodišnjeg bolida u kombinaciji s gumama i downforceom kojeg imamo. U određenim dijelovima zavoja mi jednostavno ne daje ono što želim. To nije izgovor jer na kraju krajeva moram izvući maksimum iz bolida. Dosta smo napredovali ali postoji još puno toga gdje možemo biti bolji.”

Zahvaljujući reduciranoj aerodinamici i većem okretnom momentu ovogodišnjih bolida Vettel mora prilagoditi svoj vozački stil a to nije lako.

“Vozite na način za koji smatrate da je najbrži, neovisno o tome znači li to da morate popustiti ili pritisnuti, to ovisi o situaciji. Ove godine to nije jednostavno i nije uvijek isto pa je malo zeznuto.”

Izvor: www.gp1.hr

Komentari korisnika: