Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vettel: Simulacije konkurenata nisu reprezentativne Reviewed by Momizat on . Usred zabrinutosti i medijskih spekulacija u Italiji o tome kako novi SF71H po performansama zaostaje za Mercedesom i Red Bullom, Sebastian Vettel je u izjavi z Usred zabrinutosti i medijskih spekulacija u Italiji o tome kako novi SF71H po performansama zaostaje za Mercedesom i Red Bullom, Sebastian Vettel je u izjavi z Rating: 0

Vettel: Simulacije konkurenata nisu reprezentativne

Advertisement

Usred zabrinutosti i medijskih spekulacija u Italiji o tome kako novi SF71H po performansama zaostaje za Mercedesom i Red Bullom, Sebastian Vettel je u izjavi za službenu stranicu Ferrarija negirao navedene tvrdnje. Tvrdi kako su njihovi glavni konkurenti u simulaciji utrke koristili samo jednu komponentu guma, te stoga smatra da navedeni rezultati ne mogu biti reprezentativni.

vettel-ferrari-f1

“Naši konkurenti, Mercedes i Red Bull, koristili su samo jednu vrstu guma za simulaciju utrke, što je nemoguće učiniti tijekom grand prix utrke,” rekao je Nijemac u izjavi za službenu stranicu momčadi iz Maranella.

Četverostruki svjetski prvak iznio je svoje mišljenje o degradaciji guma, a u Australiju odlazi s optimizmom uz određenu dozu opreza.

“Mislim kako je normalno da nakon nekoliko dana testiranja momčadi pokušavaju usmjeriti dobavljača guma u smjeru koji njima odgovara. Pirelli je odradio dobar posao s odabirom guma.”

“Mislim da SF71H ima dobre temelje, sada trebamo raditi na poboljšanjima kako bi otkrili i unaprijedili njegov puni potencijal. Imam puno povjerenje u momčad, znam kako su vješti i posvećeni momci iz Maranella.

Nijemac se dodatno osvrnuo na predsezonska testiranja.

“Napravili smo dobar posao po pitanju kilometraže, ukupno 4323 kilometara. Nismo imali nikakvih značajnijih problema s bolidom i uživao sam u vožnji.”

“Ne mogu dočekati odlazak u Australiju. Kada dođemo na stazu, svi ćemo voziti pod istim uvjetima. I, kao što sam već rekao, imam povjerenje u bolid,” zaključio je Vettel.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: