Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vettel smatra da je Ferrari trebao ranije odbaciti loše nadogradnje Reviewed by Momizat on . Četverostruki svjetski prvak i vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, smatra da je njegova momčad prekasno shvatila da su nadogradnje na SF70H bile lošeg utjecaja. Četverostruki svjetski prvak i vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, smatra da je njegova momčad prekasno shvatila da su nadogradnje na SF70H bile lošeg utjecaja. Rating: 0

Vettel smatra da je Ferrari trebao ranije odbaciti loše nadogradnje

Advertisement

Četverostruki svjetski prvak i vozač Ferrarija, Sebastian Vettel, smatra da je njegova momčad prekasno shvatila da su nadogradnje na SF70H bile lošeg utjecaja.

Vettel-austrija-trka

Ferrari se na Veliku Nagradu SAD-a vratio sa starom verzijom bolida i to je imalo pozitivnog utjecaja s obzirom na to da je Kimi Raikkonen slavio ispred Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona koji juri prema svojoj petoj tituli svjetskog prvaka.

Raikkonen i Vettel su potvrdili dobru formu Ferrarija i tijekom kvalifikacija gdje su oba vozača bila unutar tisućinke zaostatka za pole positionom.

Vettel je svoju šansu za pobjedu prokockao u prvom krugu utrke kada se izvrtio na stazi nakon dodira s Danielom Ricciardom, ali je vrlo brzo sustigao vodeće vozače.

“Previše nam je trebalo da shvatimo. Ako smo se morali vratiti verziji bolida staroj tri ili četiri mjeseca, onda to sigurno nije dobar pokazatelj,” započeo je Nijemac.

“Vrlo je bitno da otkrijemo što je pošlo po zlu.”

Vettel je dodao i kako ne zna zašto Ferrari nije ranije učinio nešto vezano uz loše nadogradnje.

“Teško je objasniti. Ako ne vidite problem onda mislite da problema nema,” nastavio je Vettel.

“Primijetili smo da nismo brzi kao prije, ali nismo uočili nijednu grešku na bolidu.”

“Kada se osvrnemo na nedavne događaje, shvatimo da neke naše odluke nisu bile najbolje. Nešto nam je očito prošlo ispod radara, još uvijek ne shvaćamo gdje smo izgubili tu brzinu na tom bolidu.”

“Na nama je da proučimo i shvatimo što ne razumijemo i veoma sam siguran da ćemo se pobrinuti za to.”

Pogreška u kvalifikacijama u Singapuru i loše vrijeme u Japanu su prikrili Ferrarijeve probleme, kaže Vettel.

“To je sigurno. Ne vjerujem u dobru ili lošu sreću, ali neki događaji nam sigurno nisu išli u korist.”

“Ne postoji neki osnovni problem, i sada se cjelokupna slika čini mnogo gora nego što zaista jest. Bilo je pogrešaka, mnoge su bile i s moje strane, nemam problema s priznanjem toga.”

“Ukupno, imamo potencijala, ali moramo još mnogo naučiti. Preko zime imamo mnogo posla kako bismo postali bolji, svi mi, uključujući i mene,” završio je Vettel.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: