Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vettel želi sutra razdvojiti Mercedes Reviewed by Momizat on . Sebastian Vettel je jutros postavio najbrže vrijeme trećeg slobodnog treninga, dok je kvalifikacije završio na trećem mjestu, odmah iza Mercedesovog dvojca. Nij Sebastian Vettel je jutros postavio najbrže vrijeme trećeg slobodnog treninga, dok je kvalifikacije završio na trećem mjestu, odmah iza Mercedesovog dvojca. Nij Rating: 0

Vettel želi sutra razdvojiti Mercedes

Advertisement

Sebastian Vettel je jutros postavio najbrže vrijeme trećeg slobodnog treninga, dok je kvalifikacije završio na trećem mjestu, odmah iza Mercedesovog dvojca. Nijemac je bio ukupno 0.751 sekundi sporiji od Lewisa Hamiltona, a kaže da je hladnije vrijeme jedan od razloga za toliki razmak.

sebastian-vettel2015

”Generalno gledajući, zadovoljan sam s rezultatom, ali danas je bilo malo hladno za nas i mučili smo se sa zagrijavanjem guma”, kaže četverostruki svjetski prvak. ”Šteta što se sunce sakrilo iza oblaka, no sve u svemu ovo su bile dobre kvalifikacije i naš je cilj da sutra pokušamo razdvojiti Mercedes.”

Oba Ferrarijeva vozača su odlučila da prvu kvalifikacijsku rundu ne voze na supermekanim gumama, a Nijemac priznaje da je bilo puno nervoze dok su padali u poretku.

”Nisam bio u potpunosti smiren dok sam gledao kako padam u poretku, a vrijeme otkucava. Međutim, znao sam da će to vrijeme otprilike biti u redu”, zaključuje Vettel.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: