Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vijetnam je i službeno osigurao mjesto u F1 kalendaru Reviewed by Momizat on . Formula 1 je i službeno objavila da će se Velika Nagrada Vijetnama voziti u sezoni 2020.godine. Ulična utrka koja će se voziti u glavnom gradu Hanoiu, prva je d Formula 1 je i službeno objavila da će se Velika Nagrada Vijetnama voziti u sezoni 2020.godine. Ulična utrka koja će se voziti u glavnom gradu Hanoiu, prva je d Rating: 0

Vijetnam je i službeno osigurao mjesto u F1 kalendaru

Advertisement

Formula 1 je i službeno objavila da će se Velika Nagrada Vijetnama voziti u sezoni 2020.godine.

hanoi_track_f1

Ulična utrka koja će se voziti u glavnom gradu Hanoiu, prva je dodana na kalendar otkad je Liberty Media preuzela Formulu 1.

“Ova odluka pridonosi našoj strategiji kojom želim privući još više gledatelja ovome sportu,” izjavili su iz Liberty Medije.

“Od našeg dolaska 2017. plan nam je proširiti sport na još više staza i u još više država tako da je Vijetnam tek prvi korak.”

“Drago nam je što smo u Hanoiju jer je on jedan od najzabavnijih gradova na svijetu koji ima veliku povijest i odličnu budućnost ispred sebe,” poručio je direktor Liberty Medije Chase Carey.

Prošli je mjesec Charlie Whiting rekao kako će staza u Hanoiju biti duga oko 5 kilometara te će se nalaziti na javnim cestama glavnog grada Vijetnama. Također, Whiting smatra kako će utrka biti spremna na vrijeme.

“Većinom se nalazi na ulicama, no postoji dio koji još nije napravljen,” rekao je Britanac te dodao, “To je mjesto na kojem će se nalaziti boks.”

Utrku u Vijetnamu organizirat će VinGroup, domaća tvrtka koja je vlasnik Vinfasta, novog Vijetnamskog automobila.

“Uzbuđeni smo što ćemo surađivati s Formulom 1.”

“Naš cilj nije samo prikazati naš glavni grad nego privući navijače ovog sporta zanimljivom utrkom,” istaknuo je Nguyen Viet Quang, direktor VinGroupe.

VinGroup kroz ovu utrku želi otvoriti nova radna mjesta u Vijetnamu, razviti infrastrukturu grada te privući još svjetski poznatih događaja u Aziju.

Još uvijek nije jasno hoće li Vijetnam zamijeniti jednu od utrku na kalendaru, no kako stvari stoje trenutno ima 21 utrka te se još uvijek čeka odluka Formule 1 u svezi Miamija. Liberty Media ima u planu dodati još utrka iako to nije ono što ljudi iz boksa žele.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: