Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

VN Holandije: Markez pobednik trilera na Asenu, Dovi usporio Rosija! Reviewed by Momizat on . Mark Markez je stigao do četvrte pobede u ovoj sezoni, nakon izuzetno velike borbe na Asenu, drugi je bio Aleks Rins, treći Maverik Vinjales, četvrti Andrea Dov Mark Markez je stigao do četvrte pobede u ovoj sezoni, nakon izuzetno velike borbe na Asenu, drugi je bio Aleks Rins, treći Maverik Vinjales, četvrti Andrea Dov Rating: 0

VN Holandije: Markez pobednik trilera na Asenu, Dovi usporio Rosija!

Advertisement

Mark Markez je stigao do četvrte pobede u ovoj sezoni, nakon izuzetno velike borbe na Asenu, drugi je bio Aleks Rins, treći Maverik Vinjales, četvrti Andrea Doviciozo, a peti Valentino Rosi.

Mark Markez

Trka je bila izuzetno izjadnačena tokom gotovo svih 26 krugova, dok je aktuelni šampion tek četiri kruga pred kraj odlučno poveo.

Trku je odlično započeo Horhe Lorenco koji je sa desetog mesta stigao na samo čelo. Odmah je izazvao Marka Markeza i zauzeo prvu poziciju koju je držao skoro polovinu trke. Lorenca su izazivali i Markez i Valentino Rosi i Andrea Doviciozo, a u jednom momentu je Rosi prednjim točkom imao kontakt sa zadnjim delom Lorencovog motora.

Tokom trke su u vrhu bili i Aleks Rins dok je Maverik Vinjales tek kasnije uspeo da priđe vodećima. U kasnijim momentima trke je Valentino Rosi počeo da zaostaje, dok se u vrhu i dalje vodila paklena borba. Lorenco je na polovini trke pao sa prve pozicije i veoma brzo je počeo da zaostaje.

Na vrhu su tada bili Andrea Doviciozo i Mark Markez, vrebali su Maverik Vinjales i Valentino Rosi da bi u jednom momentu u dvoboju bili Markez i Vinjales. Oni su imali kontakt posle čega su obojica izašli sa staze i prepustili prva dva mesta Rosiju i Doviciozu.

U sledećem krugu su se na liderskoj poziciji smenili Doviciozo i Rosi, da bi se u 22. krugu Markes vratio u vođstvo, u kojem je ostao do kraja trke. Borbu za drugo mesto je na kraju dobio Rins, koji je tako ostvario svoj najbolji MotoGP rezultat. Poslednje mesto na podijumu je pripalo Vinjalesu.

Na tri kruga do kraja, kada je bilo jasno da će Španac biti prvi, Valentino Rosi je probao da pretekne Dovicioza i da izbije na drugo mesto. Dovi je zatvorio prvu krivinu posle startno ciljnog praca i naterao Rosija da izađe sa staze. Doktor posle toga nije mogao da se vrati u sam vrh i završio je peti, mada je pred sam kraj imao još jedan napad.

Lorenco je na kraju kroz cilj prošao sedmi, a za njih Zarko i Alvaro Bautista, dok se među deset najboljih još našao i Andrea Janone. Poene su još osvojili Džek Milar, Pol Espargaro, njegov brat Aleš, Skot Reding Dani Pedrosa.

U generalnom palsmanu vodi Mark Markez sa 140 bodova, drugi je Valentino Rosi sa 99, a treći Vinjales sa 93. Naredna trka vozi se 15.jula u Nemačkoj.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: