Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

VN Monaka – Rikiardo pobjednik ispred Vetela i Hamiltona! Reviewed by Momizat on . Daniel Rikiardo je pobednik šeste trke ove sezone koja se vozila u Monaku nakon što je vodio svih 78 krugova. Sebastijan Vetel je zadržao drugo mesto ispred akt Daniel Rikiardo je pobednik šeste trke ove sezone koja se vozila u Monaku nakon što je vodio svih 78 krugova. Sebastijan Vetel je zadržao drugo mesto ispred akt Rating: 0

VN Monaka – Rikiardo pobjednik ispred Vetela i Hamiltona!

Advertisement

Daniel Rikiardo je pobednik šeste trke ove sezone koja se vozila u Monaku nakon što je vodio svih 78 krugova.

red-bull-2018

Sebastijan Vetel je zadržao drugo mesto ispred aktuelnog šampiona Luisa Hamiltona, te je njegovu prednost u generalnom plasmanu smanjio na 14 bodova.

Rikiardo je dobro startovao i zadržao je vodeću poziciju i nakon promene pneumatika, ali negde na polovini trke je njegov bolid sa motorom kompanije Renault počeo da gubi snagu. Bez obzira na probleme, Rikiardo je zadržao prednost ispred Vetela i pobedio je u završnici u kojoj su svi vozači imali problema s trošenjem guma. Australijanac je na ulicama Monte Karla došao do druge pobede ove sezone, a sedme u karijeri, pošto je vodio od starta do cilja.

Rikardo je trijumfom u Kneževini kompletirao savršen vikend, pošto je bio najbrži na svim treninzima i kvalifikacijama. Na taj način se osvetio za sve ono što se desilo pre dve godine, kada je bio na sigurnom putu do trijumfa, ali ga je greška tima, koji ga je u pogrešnom trenutku pozvao u boks, koštala slavlja.

Hamilton je završio trku na trećem mestu, nakon što se veći deo iste žalio na gume. On je bio čak 17 sekundi iza Rikiarda, a Raikonen je sekundu iza njega završio na četvrtom mestu, sedam desetinki ispred Botasa koji je trku završio na supersoftu i bio najbrži u završnici.

Okon je odbranio šesto mesto sa starta i Force Indiji je doneo još osam bodova, dok je Perez bio tek 12. Okon je u boks ušao kasnije od većine vozača, ali ne tako kasno kao Hulkenberg i Gasli koji su zato bili izuzetno brzi u drugom delu trke.

Gasly je odvozio sjajnu trku u Toro Rosso Hondi nakon starta s 10. mesta i završio je sedmi, što mu je drugi najbolji rezultat u F1 nakon četvrtog mesta na VN Bahreina, a Hulkenberg se oporavio nakon loših kvalifikacija i završio osmi, dva mesta ispred Sainca koji je osvojio posljednji bod na današnjoj trci.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: