Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vozači traže regulaciju agresivne Verstappenove vožnje Reviewed by Momizat on . Max Verstappen još je jednom bio na udaru kritika svojih kolega na vozačkom sastanku u petak tijekom VN SAD-a. Auto Motor und Sport tvrdi da je Red Bullov vozač Max Verstappen još je jednom bio na udaru kritika svojih kolega na vozačkom sastanku u petak tijekom VN SAD-a. Auto Motor und Sport tvrdi da je Red Bullov vozač Rating: 0

Vozači traže regulaciju agresivne Verstappenove vožnje

Advertisement

Max Verstappen još je jednom bio na udaru kritika svojih kolega na vozačkom sastanku u petak tijekom VN SAD-a.

max-verstapen

Auto Motor und Sport tvrdi da je Red Bullov vozač kritiziran zbog agresivne vožnje i žestokog branjenja pozicije, a Nizozemac je navodno dobio ‘jezikovu juhu’ iz svih kuteva sobe za sastanke.

Najglasniji u kritikama je bio Romain Grosjean koji je podržao Sebastiana Vettela, Lewisa Hamiltona i Kimija Raikkonena, a kritikama se priključio i Fernando Alonso.

Šutljivi Raikkonen je navodno pričao preko tri minute o ovoj situaciji, što može značiti samo da je Fincu očito ‘prekipjelo’ zbog Verstappenovih vozačkih poteza.

Mladi Nizozemac navodno nije bio uznemiren kada je na red došla rasprava o njegovim obrambenim potezima protiv Hamiltona u pretposljednjem krugu VN Japana.

“Nisam bio kažnjen. Očito je onda da nisam napravio ništa krivo,” smireno je objasnio Verstappen.

Vozači su potom pritisnuli FIA-inog direktora utrka, Charlieja Whitinga, da uspostavi pravilo koje će odmah stupiti na snagu. Vozači navodno zahtijevaju da, jednom kada vozač počne kočiti, više ne smije mijenjati putanju, blokirati ili ometati bolid iza sebe.

Whiting se složio da će se u buduće koristiti i telemetrija s bolida kako bi se otkrile eventualne nepravilnosti u takvim situacijama.

Nico Hulkenberg je objasnio potencijalne rizike u agresivnoj vožnji.

“Sjedite udobno na kauču u svojoj kući. S on-board snimke izgleda kao da imate mjesta za proći lijevo ili desno. Da li znate koliko je staza uska kada vozite 330 kilometara na sat? Ako ste već stisnuli kočnicu, a vozač ispred se pomakne u vašu liniju, ne možete ništa učiniti. Sudarit ćete se ili ćete otići u izletnu zonu kao Lewis ili ćete završiti u zidu. Ne smijemo si dopustiti da napravimo nešto tek kad se dogodi velika nesreća,” rekao je Hulkenberg.

Alonso je zaključio sastanak podsjetivši vozačke kolege na njegovu nesreću u Melbourneu.

“Ako vozite 300 na sat blizu bolida ispred i on se ‘ubaci’, vi morate ići izvan linije i imate jako malo vremena da ispravite situaciju ili će sve završiti velikim sudarom,” rekao je Španjolac.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: