Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Vozačima zabranjeno mijenjanje dizajna kacige tijekom sezone Reviewed by Momizat on . Vozačima će od sada biti zabranjeno mijenjane dizajna svojih kaciga tijekom sezone. O ovome se razgovaralo još 2013., ali je prijedlog bio odbačen. Na jučerašnj Vozačima će od sada biti zabranjeno mijenjane dizajna svojih kaciga tijekom sezone. O ovome se razgovaralo još 2013., ali je prijedlog bio odbačen. Na jučerašnj Rating: 0

Vozačima zabranjeno mijenjanje dizajna kacige tijekom sezone

Advertisement

Vozačima će od sada biti zabranjeno mijenjane dizajna svojih kaciga tijekom sezone. O ovome se razgovaralo još 2013., ali je prijedlog bio odbačen. Na jučerašnjem sastanku F1 Komisije u Ženevi ovaj je prijedlog dobio podršku većine.

Vettel2

Vozači sada moraju započeti i završiti sezonu s istim dizajnom kacige. Međutim, manje promjene će ipak biti dopuštene, ali one uključuju samo promjene po pitanju sponzora pa će navijačima biti omogućeno lakše prepoznavanje vozača. S istim je ciljem prošle godine uvedeno dodjeljivanje stalnih brojeva za vozače.

Ovom zabranom će se stati na kraj posebnim dizajnima koji su među vozačima bili popularni na određenim utrkama, a najčešće se radilo o VN Monaka ili njihovim domaćim utrkama.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: