Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Williams i Force India protiv novih utrka Reviewed by Momizat on . Zamjenici šefa Williamsa i Force Indije, Claire Williams i Robert Fernley, misle da bi dodavanja novih staza u kalendar Formule 1 imala negativne posljedice na Zamjenici šefa Williamsa i Force Indije, Claire Williams i Robert Fernley, misle da bi dodavanja novih staza u kalendar Formule 1 imala negativne posljedice na Rating: 0

Williams i Force India protiv novih utrka

Advertisement

Zamjenici šefa Williamsa i Force Indije, Claire Williams i Robert Fernley, misle da bi dodavanja novih staza u kalendar Formule 1 imala negativne posljedice na momčadi, a uz to ni predloženi ograničeni budžet im ne ide u prilog.

claire-williams

Ove sezone, vozit će se 21 utrka uključujući i tri utrke za redom svaki vikend što se do sada nije moglo vidjeti u ovom sportu. Međutim, Liberty Media je nagovijestila da bi dodala barem još jednu utrku u SAD-u.

S tom idejom prva se nije složila Claire Williams zbog toga što bi momčadi morale više raditi, a uz predviđeni budžet ne zna koliko bi to bilo izvedivo.

“S ljudske perspektive, već je ionako teško za naše dečke koji previše vremena provedu daleko od svoje kuće. Možda bi pomogle dulje pauze između utrka, raniji početak sezone i kasniji završetak iste, ali onda bi imali premalo vremena za zimska testiranja i opet bi nam vrijeme s obitelji bilo uskraćeno.”

“Gledano s perspektive obožavatelja, uvijek je dobro proširiti tržište da što više obožavatelja ima priliku otići na utrku. Širenje na Američko tržište odigralo bi važnu ulogu u popularizaciji Formule 1, ali to bi zahtijevalo i određenu financijsku potporu momčadima.”

“Ako netko želi biti u kalendaru, vlasnici trebaju osigurati i određena novčana sredstva. Ne vidim da bi se momčadi složili s činjenicom da će morati sudjelovati u novim utrkama, a da im se ne pružaju dodatna sredstva,” komentirala je zamjenica šefa Williamsa.

S njezinom izjavom se složilo i Robert Fernley.

“Povremeno bi mogli odraditi 21 utrku, pa se vratiti na 19 utrka, ali kad se jednom počne taj broj samo penjati, trebat ćemo više ljudi što donosi visoke troškove na što treba posebno obratiti pozornost.”

“Sa strane showa, izvedivo je ali će to promijeniti na koji način momčad funkcionira,” dodao je Fernley.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: