Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Wolff: Ekipama danas nije dovoljan samo jedan šef Reviewed by Momizat on . Toto Wolff je jedan od Mercedesovih šefova – 43-godišnji Austrijanac obavlja dužnost izvršnog direktora na poslovnom i sportskom polju njemačke tvorničke momčad Toto Wolff je jedan od Mercedesovih šefova – 43-godišnji Austrijanac obavlja dužnost izvršnog direktora na poslovnom i sportskom polju njemačke tvorničke momčad Rating: 0

Wolff: Ekipama danas nije dovoljan samo jedan šef

Advertisement

Toto Wolff je jedan od Mercedesovih šefova – 43-godišnji Austrijanac obavlja dužnost izvršnog direktora na poslovnom i sportskom polju njemačke tvorničke momčadi.

Toto-Wolff-Mercedes-media

S druge strane, u upravljačkoj strukturi Mercedesa nalazi se i Paddy Lowe koji je također izvršni direktor – šef je ekipe s njene tehničke strane. Wolff je imao važnu ulogu u restrukturiranju Mercedesovih operacija nakon odlaska Rossa Brawna te smatra da će sve više momčadi u budućnosti imati upravljačku strukturu poput Mercedesove.

“Nećemo ponoviti pogreške iz prošlosti”, rekao je Wolff za Autosport. “Struktura se ne bi trebala svoditi na ulogu koju smo prije definirali kao šefa momčadi. Imam svoje mišljenje o tome. Jedna od najvažnijih stvari je postavljanje ljudi na određena mjesta ovisno o njihovim vještinama i sposobnostima – tako će oni ostati u svojim područjima djelovanja. Tehnički direktor promoviran na mjesto šefa ekipe nije uvijek dobra solucija. Današnje F1 momčadi nisu organizacije koje su bile prije 10 ili čak pet godina. Ljude trebate staviti tamo gdje djeluju najbolje i onda im dati sve što trebaju kako bi dali svoj maksimum.”

Wolff vjeruje da im je upravo takva politika pomogla ostvariti uspjeh ove godine:

“Rossu je bilo teško prihvatiti da se uloge mijenjaju. Ali u momčadi od 800 ljudi, s 400 u Brixworthu, više ne postoji jedna referentna točka. Odgovornost na kraju jest na pojedincu, ali svatko treba raditi u svom području.”

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: