Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Wolff: Mercedes odlučuje o strategiji, ne vozači Reviewed by Momizat on . Mercedesov šef, Toto Wolff, je odbacio tvrdnje kako su trebali dopustiti Lewisu Hamiltonu da pokuša s drugačijom strategijom prestići Nicu Rosberga na VN Brazil Mercedesov šef, Toto Wolff, je odbacio tvrdnje kako su trebali dopustiti Lewisu Hamiltonu da pokuša s drugačijom strategijom prestići Nicu Rosberga na VN Brazil Rating: 0

Wolff: Mercedes odlučuje o strategiji, ne vozači

Advertisement

Mercedesov šef, Toto Wolff, je odbacio tvrdnje kako su trebali dopustiti Lewisu Hamiltonu da pokuša s drugačijom strategijom prestići Nicu Rosberga na VN Brazila.

Toto-Wolff-Mercedes-media

Hamilton je cijelu utrku proveo iza Rosberga i zahtijevao je drugačiji pristup, no Mercedes se držao svoje strategije s tri zaustavljanja u boksevima.

“Imamo svoje stratege i ako vozači u bolidu počnu donositi svoje odluke, izgubit će svaku utrku. Strategija nije odluka koja se donosi prema instinktu. Da, instinkt može biti točan ponekad, ali kada nemate sve podatke, u većini utrka ćete pogriješiti. Zato sve radimo kako radimo,” rekao je Wolff za službenu stranicu Formule 1.

“Imamo svoje principe kada dođe do strategije, od 2013. i od tada rade odlično. Nećemo to mijenjati. U bolidu nemate potpunu sliku. U ovom slučaju, Lewisove gume su se trošile i razgovor je bio oko strategije s tri zaustavljanja. Sve drugo bi bilo oko 10 sekundi sporije, pa bi možda izgubio i od Sebastiana. Zbog toga nema rasprave. Naravno da je vozač u bolidu emotivan, to je razumljivo. Zaposlili smo pse čuvare, a ne štence.”

Wolff također očekuje da bi Ferrari mogao zaprijetiti Mercedesu iduće sezone.

“Očekujem veliki izazov s Ferrarijem u 2016. godini. Napravili su pametne poteze i definitivno su nas sustigli. Oni će biti važan konkurent i dobrodošao konkurent,” dodao je Wolff.

Izvor: gp1.hr

Komentari korisnika: