Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

WRC – Hyundai predstavio novi i20 WRC za sezonu 2016 Reviewed by Momizat on . Fabrički tim Hyundai Motorsport zvanično je otkrio svoje planove i takmičarski automobil za sledeću sezonu FIA Svetskog reli šampionata. U WRC programu za 2016. Fabrički tim Hyundai Motorsport zvanično je otkrio svoje planove i takmičarski automobil za sledeću sezonu FIA Svetskog reli šampionata. U WRC programu za 2016. Rating: 0

WRC – Hyundai predstavio novi i20 WRC za sezonu 2016

Advertisement

Fabrički tim Hyundai Motorsport zvanično je otkrio svoje planove i takmičarski automobil za sledeću sezonu FIA Svetskog reli šampionata. U WRC programu za 2016. godinu, boje južnokorejskog proizvođaća krasiće Hyundai i20 WRC…

i20 WRC (1)

Novi Hyundai i20 tokom 2015. godine prešao je više od 8.000 test kilometara, i prema tvrdnjama tima je ne samo brži, već i upravljiviji od prethodnika. Vozačka postava za sledeću sezonu (nije poznato za dalje) biće ista kao ove godine: Dani Sordno, Hayden Paddon i Thierry Neuville. Hyundai planira da sve vozače angažuje na svih četrnaest takmičenja u WRC sezoni 2016.

i20 WRC (2)

Samo na Rallye Monte Carlo 2016, Paddon će startovati sa prethodnom generacijom, a od relija Švedska kompletan tim će se takmičiti u novom automobilu. Vozači fabričkog tima nastupaće pod imenom dva tima – Hyundai Shell World Rally Team i Hyundai Mobis World Rally Team.

i20 WRC (3)

Automobil je razvijen prema specifikaciji FIA za WRC. Pokreće ga 1.6 Turbo benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem goriva, koji razvija maksimalnu snagu od 305 KS i maksimalni obrtni moment od 400 Nm. Za prenos snage na sve točkove brine se šestostepeni sekvencijalni menjač.

i20 WRC (4)

Četvrti i ne manje važan vozač je Kevin Abbring, koji ostaje na poziciji test vozača i razvojnog vozača. Njegov glavni posao biće razvoj takmičarskog automobila za sezonu 2017, kada na snagu stupaju novi, mnogo liberalniji tehnički propisi za WRC automobile.

Izvor: automagazin.rs

Komentari korisnika: