Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

WRC – Volkswagen produžava svoj program do 2019. godine Reviewed by Momizat on . Njemačka kompanija Volkswagen nedavno je objavila, da produžava svoj program u Svetskom reli šampionatu do kraja 2019. godine, što je sigurno obradovalo milions Njemačka kompanija Volkswagen nedavno je objavila, da produžava svoj program u Svetskom reli šampionatu do kraja 2019. godine, što je sigurno obradovalo milions Rating: 0

WRC – Volkswagen produžava svoj program do 2019. godine

Advertisement

Njemačka kompanija Volkswagen nedavno je objavila, da produžava svoj program u Svetskom reli šampionatu do kraja 2019. godine, što je sigurno obradovalo milionske fanove reli sporta i ovog njemačkog brenda širom svijeta. Pored toga, iz Njemačke stižu apeli, da bi Svjetski reli šampionat trebao da ima bolju medijsku pokrivenost…

wrc-volkswagen (1)

Podsjetimo, Volkswagenov prvobitni program u Svjetskom reli šampionatu bio je planiran do kraja sezone 2015. “Svjetski reli šampionat je za Volkswagen veoma dobro okruženje. Pred globalnom publikom, možemo pokazati pouzdanost, efikasnost i dinamiku naših automobila.” – izjavio je član predsjedništa Volkswagena zadužen za razvoj, Dr. Heinz-Jakob Neußer.

“WRC se orjentiše na tehniku serijskih automobila, kao i drugi šampionati, takmiči se u realnim uslovima, koji najbolje simuliraju realne situacije, sa kojim se naši klijenti iz cijelog sveta svakodnevno susreću. Pored toga, ovaj sport privlači milione ljudi. Snažna veza između razvoja serijskih i sportskih automobila i borba između rivala, uticala je da Volkswagen ima dugoročni angažman u ovom sportu.” – istakao je Neußer.

wrc-volkswagen (2)

Prvobitni plan bio je da Volkswagen učestvuje u WRC-u od 2013. do 2015. godine. Sada je upravni odbor odlučio da produži program za još četiri godine. “Odluka predsjedništva, da Volkswagen produži svoj angažman u Svjetskom reli šampionatu do 2019. godine, čini nas ponosnim. Ovako dugoročan program Volkswagen nikada nije imao.” – izjavio je Jost Capito, šef tima.

wrc-volkswagen (3)

“Ovo povjerenje je nova velika motivacija za naš tim, koja nam ne dozvoljava da spavamo na lovorikama. Uslov za uspjeh šampionata je optimizovani TV format, koji će WRC učiniti još atraktivnijim za široku javnost. Promoter, zajedno sa proizvođačima, treba da obezbjedi značajnije povećanje medijske pokrivenosti.” – zaključuje Capito.

Izvor: www.automagazin.rs

Komentari korisnika: